77 років тому наша країна пройшла величезну трагедію, яка має назву Друга світова війна. Тоді більшість активних бойових дій проходила на території сучасної України, через що, майже кожен житель нашої громади – втратив у війні своїх рідних та близьких людей.

Слобожанська селищна рада відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року наша країна наближається до пам'ятних дат в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка посягає на нашу незалежність, територіальну цілісність, на існування нашої нації та намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі.

У ці дні ми говоримо про сумні події 1939 – 1945 років. Згадуємо всіх тих, перед ким ми у нескінченному боргу за наше сьогодення, схиляємо голови перед полеглими у боях, у концтаборах, у вирі воєнного лихоліття, так само і не забуваємо про тих, хто захищає нашу країну у війні проти росії. Про це розповів і перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов.

«Цей день пам'яті нам нагадує про ті втрати, які зазнала Україна під час другої світової війни. Для того, щоб досягати майбутні перемоги, важливо пам'ятати й минуле. Тому ми, з впевненістю у майбутню перемогу нашої країни у війні згадуємо подвиг наших рідних під час Другої світової війни. Ми вдячні всім хто сьогодні боронить Незалежність та територіальну цілісність України. Слава Україні - ми переможемо!», - сказав Ігор Шаповалов.

Крім цього, для вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, представники селищної ради, старостатів, комунальних закладів поклали квіти до пам’ятних знаків у Слобожанському, Партизанському, Балівці, Олександрівці та до підніжжя пам'ятника, що встановлений на місці поховання воїнів у Степовому.

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні!

Рисунок 1

Рисунок 2

Рисунок 3

Рисунок 4

Рисунок 9

Рисунок 5

Рисунок 6

Рисунок 7

Рисунок 17

Рисунок 10

Рисунок 11

Рисунок 12

Рисунок 13

Рисунок 14

Рисунок 15